fredag, 15. november 2019

Ingen kedelig pension til Leif: Fandt mening og livsglæde som fundraiser ved TMPO

 

Leif Markussen ville gerne fortsætte med at arbejde på deltid i sin pensionisttilværelse. Han fandt den perfekte løsning ved at blive fundraiser hos TMPO. 

I 2012 forlod Leif Markussen sit job som folkeskolelærer efter næsten 40 år på pinden. Det stod dog hurtigt klart, at det ikke var lykken at leve som pensionist resten af livet. Leif tog ud at rejse, og da han vendte hjem, søgte han et deltidsjob som madchauffør. 

- Praktisk arbejde var godt. Det holdt mig i gang og gav aktivitet i hverdagen. Sideløbende med det praktiske arbejde brugte jeg tiden på foredrag, kurser og kulturoplevelser for at holde hjernen i gang, siger Leif Markussen.

Et job der gav mening

- Et job som fundraiser hos TMPO handler om omsorgsarbejde. For mig er det vigtigt, at jeg er med til at gøre en forskel. Det giver indhold i livet, og det gør mig glad

Efter jobbet som chauffør nød Leif igen tilværelsen som pensionist for en tid, indtil han ved et rent tilfælde fandt frem til TMPO. Hos TMPO blev Leif tilbudt et job, der der handlede om mere end at holde kroppen igang. Nemlig et job som fundraiser for Ældresagen.

- Her fik jeg også lov til at tage fat på noget af det, som jeg havde beskæftiget mig med i 40 år som lærer – at snakke med mennesker. Et job som fundraiser hos TMPO handler om omsorgsarbejde. For mig er det vigtigt, at jeg er med til at gøre en forskel. Det giver indhold i livet, og det gør mig glad, at jeg gennem mit arbejde får lov til at gavne velgørende sager ved at tage kontakt til andre mennesker, fortæller han. 

          Læs mere om muligheden for at blive fundraiser hos TMPO her

Leif fortæller, at formidling altid har været en del af hans liv, og at det ligger ham helt naturligt at snakke med alle de typer af mennesker, han møder gennem telefonen hos TMPO. 

- Man skal ikke skal være nervøs for at arbejde som fundraiser. Folk er generelt positivt stemte, og det er en fantastisk følelse at få lov til at skaffe nye medlemmer til de velgørende organisationer. Det giver et adrenalinkick, når et salg lykkedes, og det giver livsglæde, siger han. 

God modtagelse og stor frihed

Det kan virke overvældende at tage skridtet fra pensionistlivet og ind i et energisk og ungt miljø hos en virksomhed som TMPO, men for Leif har det ikke været noget problem. 

- Deltidsarbejde giver mulighed for at få startet dagen fra morgenstunden og være fyldt med ny energi, når jeg får fri ved middagstid – med masser af dag tilbage til at gøre alle de ting, jeg helst vil

- Både ledere og kollegaer har taget imod mig med åbne arme, lært fra sig og givet gode råd. Og man er aldrig bange for at spørge om hjælp, for hos TMPO kommer hjælpen, hvis man beder om den, fortæller Leif. 

For Leif har det især været rart, at han selv har mulighed for at planlægge sine vagter. 

- Deltidsarbejde giver mulighed for at få startet dagen fra morgenstunden og være fyldt med ny energi, når jeg får fri ved middagstid – med masser af dag tilbage til at gøre alle de ting, jeg helst vil, forklarer han. 

TMPO blev stiftet i 1986. TMPO har mere end 400 medarbejdere ansat i Sverige, Tyskland, Spanien og Danmark.